Legyen életünk szerves része a mediterrán fogyókúra!

Legyen életünk szerves része a mediterrán fogyókúra!

A nyári időszakban, gyakran olyan melegek csapnak le kis hazánkra, hogy könnyedén a Földközi-tenger partvidékén érezhetjük magunkat. Sokan éppen ezért, amikor csak idejük engedi, víz közelben tartózkodnak, hogy igyekezetnek valamilyen módon hűteni magukat. Ha már kellemes meleg, akkor a különféle gyümölcsök is megjelennek, amiket érdemes a mediterrán fogyókúra keretében bőven bevinnünk a szervezetünkben. Bár főleg a tavaszi időszak az, amikor sokan nekikezdenek egy komolyabb diétának, de ha okosan csináljuk, akkor az életmódváltás meghatározó jelleggel bírhat a felfogásunkra és onnantól kezdve, igyekezni fogunk az egészséges élelmiszerek felé fordítanunk a figyelmünket. De miért pont a mediterrán fogyókúra? Pontosan azért, mert az elég megengedő és gasztronómiájában sokban hasonlít a hazai ételekhez.

A halak, sovány húsok például kiemelt jelentőséggel bírnak benne, ahogyan történik ez az alföldön, a Tisza és Duna menti régiókban. Továbbá kulcsfontosságú még az az extra szűz olíva olaj, ami könnyedén beszerezhető bármelyik áruházban. A mediterrán fogyókúra egyik bástyája továbbá a rostokban gazdag zöldségek-gyümölcsök fogyasztása. Szerencsére ezekből bőven akad a kiváló termőföldeknek hála, így kezdve a földiepertől, folytatva a cseresznyén, málnán, barackon át, lehet zárni almával, körtével és rengeteg féle szőlővel a sort. Természetesen ez csak néhány a bőséges felhozatalból, amit a mi éghajlatunk nyújtani képes. A mediterrán fogyókúra továbbá igen megengedően bánik az alkoholfogyasztással, pontosabban a borral, aminek meg kell hagyni jelentős kultúrája van Magyarországon is.