Városi kerékpár: így válassz city bike-ot!

A megannyi kerékpár kategória közül, a városi kerékpárok egyre népszerűbbek. A city bike-okat nemcsak az elnevezés, de a pompázatos színek és kosarak is trendivé teszik. Mielőtt még megvásárolnád az új kedvenc city bike-odat, érdemes figyelembe venni néhány szempontot, ami megkönnyíti majd a választást. Ha érdekel egy városi kerékpár: így válassz egy megbízható, trendi city bike-ot!
1. A city bike-ok legfőbb jellemzője a kényelem!
A city bike-okat úgy tervezték, hogy a legkényelmesebb megoldással szolgáljanak a városi közlekedés során. Jellemzően egyenes háttal, a lehető legtermészetesebb pózban ülve tekerjük, így a városi fogalom is jobban áttekinthető. A city bike-ok komfortos, széles és párnázott, rugóval ellátott nyereggel rendelkeznek. Túlnyomórészt hajlított, kényelmes profilú kormánnyal látják el őket. A komforton sokat növelhet még egy alacsony átlépésű váz, hiszen a fel- és leszállásnál így nem kell a lábat magasra emelni, ami hölgyeknek szoknyában kiemelten fontos szempont.
2. Leegyszerűsített és megbízható szerkezet.

A kényelmet az agyváltó teszi teljessé, így nem kell lemondanunk a sebességváltás lehetőségéről. Kontrás fékrendszerüknek és többsebességes váltójuknak köszönhetően egyszerű kezelést és karbantartást igényelnek.
3. Variálhatóság
Egy városi biciklinél fontos, hogy minél több dolgot lehessen rajta szállítani. A hátsó csomagtartó itt alapkövetelmény, amire utána könnyedén felszerelhetünk egy nagy hátsó kosarat, vagy egy oldaltáskát. Az előre szerelt kosarak igazán nőiesek. Gyerekülés szinte bármilyen városi bringára felszerelhető. A csomagtartóra szerelhető gyerekülés a leggyakoribb megoldás, de az előre szerelhető is jó választás.
4. Komplett felszereltség
Egy jó city bike esetén szinte alapkövetelmény a komplett felszereltség: sárvédő, csomagtartó, világítás, kitámasztó, csengő, prizma. A sisak nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is ajánlott, ahogyan a fényvisszaverő mellény is.