A festhető tömítő általános tulajdonságai

A festhető tömítő általános tulajdonságai

A festhető tömítő egy kiváló minőségű, könnyen feldolgozható építőipari termék, amely kül-, és beltérben is egyaránt használható. Ha nem az építőiparban dolgozunk nap mint nap, akkor is előfordulhat, hogy otthoni barkácsolás során éppen festhető tömítőre lesz szükségünk. Éppen ezért előnyünkre válik, ha ismerjük a termék felhasználási területeit és az általános tulajdonságait. Alkalmazási területeit tekintve használják vakolatban és betonban keletkezett repedések tömítésére, továbbá a nyílászáró tokok és a fal közötti rések tömítésére.

Ez a két terület, amely a legkiemelkedőbb, de természetesen egyéb rések, repedések tömítésére is alkalmazható, mint például az építőipari csatlakozófugák esetében vagy homlokzati paneloknál keletkezett rések tömítésére. Továbbá az alkalmazásáról még azt is érdemes tudni, hogy rendelkezik alkalmazási hőmérséklettel, amely egység +5 foktól +30 fokig közé sorolható.

Bár a felhasználási területe széleskörű, azért a lágy műanyagok és teflon felületeken nem alkalmas a használata, mivel nem tapad meg. A festhető tömítő tulajdonságait tekintve teljesen színtartó és vízálló, a teljes kötés után pedig lehet színt adni, lefesteni.

Az átfestése történhet diszperziós és olajbázisú festékkel, azonban az erősen nedvszívó aljzat esetén mindenképpen szükséges az alapozó használata. A tényleges használatát illetően, akár építkezésben, akár az otthoni barkácsolásban első lépésként a kívánt területet szükséges portalanítani és zsírtalanítani, ezzel is segítve az erőteljes tapadást.