A hétköznapok tárgyai között is ott vannak

A laboratóriumi eszközök kifejezés sok ember számára valami űrtechnika szerű dolgot jelent, mellyel átlagos halandó soha nem is találkozik, vagy komoly kémiai kutatólaborokban használt „kütyüket”, melyekkel szintén soha nem kerül kapcsolatba.
Az nagyon kievés embernek fordul meg a fejében, hogy az olyan tárgyak, mint egy kémcső, amiben, például a vanília rudat vesszük, csipeszek, mérőpoharak, mind a laboratóriumi eszközök közé tartoznak.
Épp most készülök venni egy olcsóbb típust a laboratóriumi mikor mérlegek közül, mert miniatűr csalihalacskákat készítek és többen kérdezték a tömegét, ami annyira kicsi, hogy a konyhai mérlegem nem tudja megmérni.
De egész sok embernek van, otthon kis ékszerészmérlegem mely szintén a laboratóriumi mikro mérlegek közé tartozik, bár ebből is van természetesen profi és egyszerűbb kategória is, hiszen nem mindenkinek van szüksége a tízezredes precizitásra, főleg nem akkor, ha annak az ára is olyan borsos.

Tehát, valójában, ha belegondolunk, a laboratóriumi eszközök közül sok megfordul a háztartásokban, nem is mind számít különleges tárgynak és sokszor, ha kicsit utánajárnánk, mielőtt ilyesmit vásárolunk, rájöhetnénk, hogy egy laboreszközökkel foglalkozó cégnél ezek sokkal olcsóbbak, mint a piacon, vagy háztartási boltokban.