A mosható matrac huzat

A mindennapos használat alatt egy matrac is jól össze tud koszolódni. Alapjáraton is sok szennyeződés kerül az ágyra a por miatt, és hogy benne fekszünk. De pluszban ott van eshetőségként, hogy akár az esti gyertyafényes vacsora utáni vörösbor kiborul, akár a reggeli rántotta esik az ágyra, vagy a gyerek pisil rá véletlen. Így egyszer eljön az ideje, hogy ki tisztítsuk.

A mosható matrac huzat


A boltban vásárolt matracok nagy részére azt mondják, hogy mosható a huzatuk. És amikor történik valami baleset, ami után végképp jön a matrac huzatának levétele, akkor döbbenhet rá az ember, hogy a huzat valóban mosható-e a mi értelmezésünk szerint. Mert általában nem is az anyagmosás bírásával van gond, hanem azzal, hogy az átlagos méretű mosógépekbe nem fér bele a matrac ruhája. Egy 140x200as ágy esetén, ha a matrac huzata nincs megoldva, hogy két össze zipzárazható oldalból álljon, akkor csak ipari mosógép segítségével fogunk megbirkózni a tisztítással.
Ezért, mielőtt elkezdenénk lehúzni a matracról a huzatot, érdemes meggyőződni arról, hogy házilag is képesek vagyunk megoldani a tisztítást. Előre érdemes ennek a kérdésnek is jobban utána kérdezni, mert manapság sajnos sok ágy matracra mondják, hogy mosható, csak azt elfelejtik mondani, hogy éppen mekkora mosógépet kéne hozzá vásárolnunk.