A vízteres kandalló költséghatékonysága

A vízteres kandalló költséghatékonysága

Szinte minden karácsonyi filmben felbukkan egy nappali, ahol lobog a tűz a kandallóban. Nemcsak hangulatvilágítás és az otthon melegének szimbóluma, de ma is a legnépszerűbb fűtési módszer a fával történő fűtés. Költséghatékony mód a vízteres kandalló használata. Miért ez az egyik legnépszerűbb darab a fűtőeszközök közül? Modern és hagyományos fűtéstechnikák ötvözete, könnyen fűthetünk vele és gazdaságos. A vízteres kandalló rendelkezik üvegfelülettel, így a tűz csodálatos látványa garantált.

Először azt a helyiséget melegíti fel, ahová beépítették, mégpedig az üvegen át sugárzó hő segítségével. A tűztér fölött helyezkedik el a víztartály, ahonnan a víz csöveken keresztül jut el a különböző szobákba hőleadók, radiátorok segítségével. A vizet felfűti, ezáltal szolgáltatja a hőt a többi helyiségben. Az egész lakás egységes fűtését megoldja. A központi fűtésrendszerre köthető, ami környezetbarát és költségtakarékos napkollektoros fűtéssel kiegészíthető. Akár a mosogatáshoz, fürdéshez szükséges meleg vizet is biztosíthatjuk a vízteres kandallóval. Ez a típus egyben kazán is, mert a teljesítményének egy részét a fűtésrendszerben lévő víz felmelegítésére fordítja.

Hosszú élettartammal bír az öntvény kandalló

Vízteres kandallót akár öntvény kandalló kivitelben is beszerezhetünk. Az öntvény kandalló nagyon hosszú élettartammal bír. Szerkezeténél fogva könnyen felmelegszik és a sűrű hőleadó bordáinak köszönhetően hamar felmelegíti a szobát. Az öntvény kandalló, ahogy a legtöbb kandalló modell is, konvekciós fűtés elven alapszik. A hőleadó felület maga a kandallótér. Ha a tűztér körül légcsatornákat alakítanak ki, alul és felül szellőzőnyílásokkal, akkor az alsó nyíláson a helyiség alsó légterében lévő hideg levegő beáramlik, felmelegszik és a felső nyíláson már a felfűtött levegő távozik. Öntvény kandallót és más fűtőberendezéseket webshopból is beszerezhetünk.

Ha nem érezzük magunkat hozzáértőnek, forduljunk bizalommal a terméket kínáló bolthoz! Alaprajz, egyéb helyadatok és elképzelés ismeretében a segítségükre lesznek és személyre szabott ajánlattal válaszolnak. Ezekben a webshopokban általában megtalálhatóak a fűtésrendszerre csatlakozás szükséges szerelvények és a kéményhez szükséges füstcső, bilincs is. Sohasem megy ki a divatból, ráadásul környezetbarát, időtálló, hatékony. Beépítésekor mindenképp ellenőrizzük a füstgáz elvezető rendszert! Az égéstermék elvezetőket is ajánlott évente ellenőriztetni kéményseprővel, aki felderíti az esetleges élet- vagy tűzveszélyt jelentő hibákat.