Autó szerinti gumi keresővel könnyebben megtalálhatja azt, amit keres

Autó szerinti gumi keresővel könnyebben megtalálhatja azt, amit keres

A világháló előnyeit ma már mindennapjainkban szinte nélkülözni sem tudjuk. Kapcsolattartás, tájékozódás terén éppen úgy remek szolgálatot tesz, mint például vásárláskor. Nincs ez másként akkor sem, ha autógumi beszerzésről van szó. Ez az a kritikus pont, amiről minden autósnak megvan a maga véleménye. A felmelegedett téli időszak miatt sokan le sem cserélik a nyári gumit, és maradnak annál egész télen. Rendszerint ilyenkor szokott előfordulni, hogy az első havazásnál megbénulnak az utak. De mi a helyzet akkor, ha a nyári gumiról van szó?

 

Nem véletlen, hogy a szakemberek mindig az évszaknak megfelelő gumihasználatot javasolják. A nyári és a téli gumik eltérő anyagösszetétellel rendelkeznek és a felületi kialakítás is más és más. Éppen ezért fontos, hogy nyáron ne a nagyobb kopással és kevesebb biztonsággal kecsegtető téli abroncsot használjuk. Ezzel a keresővel elég kiválasztania, hogy milyen autót vezet, és máris válogathat a szóba jöhető autógumi közül: https://www.gumidirekt.hu/autotipusok.html

Az online rendelés egyébként autógumik kapcsán is különösen megéri, ráadásul akár akciós ajánlatok keretein belül is sikerülhet szezonális gumikhoz jutni. S hogy milyen márka mellett tegye le a voksot? Vannak, akik a bevált és már számukra bizonyított márkákat részesítik előnyben, mások inkább döntenek az árak és az aktuális értékelés alapján. Az ADAC például minden évben összehasonlítja a téli és a nyári gumikat, így szezonnak megfelelően tekinthetik át az érdeklődők, hogy mely márkák teljesítenek legjobban. Olyan szempontokat vesznek figyelembe a szakemberek, mint a nedves és száraz utakon való közlekedés, a zajszint, a fogyasztás és persze a kopás, mely az időtálló minőség érdekében szintén nem elhanyagolható tényező.

 

A biztonságos közlekedés érdekében nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű és profilmélységű gumi álljon rendelkezésre. Ha tehát a tavalyi nyári gumik már közelednek a kritikus 1,6 mm-hez, akkor bizony fontos, hogy a gumicsere mihamarabb megtörténjen. Ezzel nem csak saját, de szeretteinek biztonsága érdekében is sokat tehet, ugyani kopott gumikkal a féktávolság megsokszorozódik.