Ezért volt olyan szerethető a retro Gazdálkodj okosan

Ezért volt olyan szerethető a retro Gazdálkodj okosan

A klasszikus kiadású, azaz a retro Gazdálkodj okosan még mind a mai napig megvásárolható új kiadásban. Tulajdonképpen az ilyen jellegű társasjátékoknak a két világháború között már nagy sikere volt, hiszen akkor jelent meg a Monopoly, amelyet a tiltások ellenére is sok helyen játszottak. A tágabb családtagok és a barátok is összegyűltek néha egy helyen és társasjátékokkal mulatták az időt. Akkoriban nem volt túl sok szórakozási lehetőség, A 60-as években támad egy nagy ötlete valakinek és elkészült a Takarékoskodj Okosan majd a Gazdálkodj Okosan, a Magyarországi verzió.

Ez a játék nagyon hasonlított a Monopoly-hoz, így a készítők is biztosak voltak a sikerben. Nem tévedtek. Szinte majdnem minden családban fellelhető volt a retro társas. Természetesen a Gazdálkodj Okosan volt sikeresebb, ezért azon változtattak mindig egy kicsit, hogy élvezhetőbb legyen a játékmenet. A 60-as években ez a játék egy kicsit másképpen nézett ki, mint most, de még mindig nagyon élvezhető. A szocializmus idején nem sok családnak volt lehetősége színházba járni, múzeumokat látogatni, nyaralni, így a játék során ezeket a pillanatokat is átélhették. Bele tudták élni magukat egy szebb életbe. A játék során mind a felnőttek, mind a gyerekek kaptak egy célt, amelyet teljesíteni lehetett. A felnőttek takarékoskodhattak egy szép családi házra, a kicsik pedig megtanulták, hogy mi lehet majd felnőttkorukban az életcéljuk.

A tarsasjatekrendeles.hu webshopjában is meg lehet vásárolni a társasjátékot. Ez a klasszikus kiadás, amely már megújult külsővel került a boltok polcaira. Ugyan olyan élvezetes és kellemes kikapcsolódást ígér, mint nagy elődje és a kicsiket is bátran bevonhatjuk a játékba. Kockadobásokkal haladhatunk körbe a táblán. Minden áthaladáskor megkapjuk a nekünk járó pénzösszeget és a cél, hogy minél több vagyontárgyra tegyünk szert és minél jobban takarékoskodjunk ennek érdekében a pénzünkkel. Lehet házat vásárolni és azt be is lehet rendezni, természetesen a grafika is már a mai kor igényeinek megfelelő.