Feltárás után megszüntettetők fal vizesedés okai

Feltárás után megszüntettetők fal vizesedés okai

Vannak olyan esetek, amelyek megoldása nem várathat magára hosszú időn keresztül. A fal vizesedés okai, vagyis azok megszüntetése éppen ebbe a kategóriába tartozik. Előfordulnak esetek, amikor csak kisebb foltok jelennek meg például a vizesblokk mellett, vagy az sem ritka, hogy lakáson belül a nagy pára okoz problémát. Ez utóbbi esetben a történet visszafelé is képes működni. A nedves fal ugyanis okozhat jelentős párát, főleg a téli hónapokban, amikor a fűtés hatására hirtelen elkezd nagymértékben száradni a tartószerkezet.

Felvetődhet ugyanakkor a kérdés, hogy pontosan honnan érkezik a nedvesség? A fal vizesedés okai gyakran a talajból indul ki. A magasabb vízjárású területeken csak és kizárólag alapos vízszigetelés mellett kerülhetők el az ilyen jellegű problémák. De mi van akkor, ha már fennáll a rossz helyzet?

A fal vizesedés okai ellen érdemes mielőbb tenni

A hiányzó vízszigetelés jelenlétében a beton és tégla pórusokban a salétrom akár több méter magasra felkúszhat. Ami ezzel párosul, az pedig a szerkezet meggyengülése. Az esztétikai hibák sem kellemesek, de amikor a vakolat elkezd leválni a falról, akkor keveseket érdekel a rossz külső. A fal vizesedés okai ellen fontos mielőbb tenni, méghozzá szakszerűen. A SikaMur® InjectorCream-100 minimális munkával bejuttatható a lábazat és a fal közé, ahol az elterülve egy tartós réteget képez.

A hatás tovább növelhető a falszárító SikaMur® Dry vakolat felhordásával, ami engedi lélegezni a felületet és így a fal vizesedés okai könnyebben megszűnhetnek. Tudjon meg többet a témáról a hun.sika.com oldalon és amennyiben azt venné észre, hogy valami nincs rendben, akkor cselekedjen mielőbb.