Gázbojler helyett villanybojler

Gázbojler helyett villanybojler

Abban az esetben, ha a gázbojler készülékünk feladja a harcot, vagyis elromlik, a szerelők nagyon sok esetben nem ajánlják a készülék megjavítását. A szerelők a gázbojler helyett villanybojler használatát sokkal megbízhatóbbnak, és biztonságosabbnak vélik, ezért is intenek mindenkit arra, hogy ha meleg víz használatról van szó, akkor ezt a készüléket alkalmazza.

A gázbojler használata nem bizonyult eléggé biztonságosnak az évek során. Nagyon sokan belátták, hogy saját maguk, és családjuk biztonsága érdekében érdemes egy villanybojlerre beruházni, és azt alkalmazni vízmelegítésre.

A villanybojlert rendkívül egyszerű kezelni, ezért is kedvelik annyira sokan. Egy ki, és bekapcsoló gomb segítségével dönthetjük el, hogy mikor szeretnénk működtetni a készüléket, és mikor nem. Ha éppen nem szeretnénk használni a kikapcsoló gomb által leállíthatjuk a készüléket.

A szerelők igazán kedvelik ezt a készüléket, mivel a beszerelése is egyszerű, és időigényes. A gázbojler esetében ez sokkal több időt, és munkát igényel sajnos. Az új villanybojler felszerelésekor figyelembe kell venni a fal teherbíró képességét is, hiszen nem szeretnénk, ha a fal nem bírná el a készüléket, és véletlenül leszakadna. Érdemes egy főfalat, vagyis egy olyan falat választani amely teherképes. A  bojler rögzítő csavarokra nem csak lefelé, hanem kifelé is húzóerő hat, ezért ahol csak szükséges, átmenő vagy erre a célra gyártott rögzítő csavarokat alkalmazzunk. Minden villanybojler elé bojler biztonsági szelepet kell beépíteni, mivel a víz melegítése során nő a meleg víz térfogata ami túlnyomást okoz. Ezt a vízmennyiséget csöpögteti ki a bojler szelep, amit valahova el kell vezetni. Ez elsőre lehet túl sok információ, viszont ne tántorítson el minket, hiszen ez a szerelők dolga lesz, nem a miénk. A szerelő mindent az előírtak szerint fog elvégezni, és minden apró részletről gondoskodik majd. Mivel a munkálat nem engedélyköteles, ezért a szerelő is hamarabb el tudja majd végezni a feladatát. Sajnos a gázbojler esetében engedélyre lesz szükségünk, tehát a munkálatokat nem tudjuk addig kivitelezni, míg ezt a bizonyos engedélyt el nem nyerjük.

Fontos, hogy a szerelő a kéményünket is megvizsgálja, hiszen legtöbbször a kémény minősége, és állapota miatt történnek tragédiák. Mivel a mostani kémények többsége nagyon-nagyon régi, sajnos csak igazán kevesen veszik a fáradtságot, hogy teljes mértékben kicseréljék azt, vagyis megjavítsák. Mint mindenki tudja, szomorú, hogy a legrosszabb állapotban lévő kémények a társasházi gyűjtő kémények, vagyis ebben az esetben még több ember van veszélynek kitéve.