Ilyen áron lehet most benzinmotoros fűkaszát kapni

Ilyen áron lehet most benzinmotoros fűkaszát kapni

Ha nemcsak hallottuk már a fűkasza szót, hanem tudjuk a különbséget fűkasza, fűszegélynyíró (és persze fűnyíró és fűnyíró traktor) között, könnyen lehet, hogy nem vagyunk teljesen kezdők a fűnyírók terén.

Mikor érdemes fűkaszát venni?

A témára könnyen rá lehetne áldozni egy egész cikket is, de egészen leegyszerűsítve a témát, azt mondhatjuk, hogy akkor vegyünk fűkaszát, ha:

  • kisebb a kertünk és / vagy jól hangzik egy kerti fitnesz, amikor a fűnyíró tologatása helyett inkább karizommal dolgoznánk,
  • nagyon sokat kell „trükközni” a fűnyíróval, mert nehezen férünk hozzá egyes részekhez, így akár egy fűnyírót is ki tud egészíteni,
  • olyan helyeken kell dolgoznunk, ahol a fűnyíró egyáltalán nem működik: vizes árok, egyenetlen felület és hasonlók.

Milyen fűkaszák léteznek?

A két fő fajtájuk a benzines és az akkumulátoros. A döntés meghozása előtt érdemes megvizsgálni a gondozott terület nagyságát és minőségét, és persze a munka elvégzésének gyakoriságát és helyét is.

Az akkumulátoros fűkaszák akkor lehetnek jó választások, ha ritkán van munka, a vágni kívánt fű vagy gaz alacsony, vékony. Ha emellett döntünk, tartsuk észben, hogy érdemes nagy teljesítményű akkus gépet választani. Legfőbb előnye az, hogy halk, míg nagy hátránya, hogy a munkavégzés időtartamát (így a lefedett területet) korlátozhatja az akkumulátor lemerülése.

A benzines fűkaszákból jóval nagyobb a választék, és a legolcsóbbak (elsőre talán érdekes módon) sokszor alacsonyabb áron elérhetők, mint az akkumulátoros modellek. A benzines típusok az üzemanyag bekeverésén kívül nem igényelnek komolyabb műszaki felkészítést, gyakorlatilag azonnal használatra készek, már a vásárlás után közvetlenül. A munkájuk gyors és precíz: kisebb kertektől a legnagyobb területekig egyaránt jó választás lehet (de nyilván más jellegű területre, mint egy nagy fűnyíró traktor).

Milyen árban léteznek most a benzines fűkaszák?

Ha kíváncsi arra, hogy most milyen áron mozognak ezek a kerti eszközök, akkor egyszerűen kattintson az emaki.hu linkre!

21 terméket találunk a webáruház honlapján, ezek árai mindössze 30.000 Ft-tól kezdődnek, ezért egy 26 köbcentiméteres motorú Riwall Pro RPB 260-as gépet kapunk, ez a „szokásos” rúdon / nyélen lévő vágófej.

Nem olyan ismert tény, hogy a benzines fűkasza kategóriában léteznek kerekes verziók is. Ezek közül a legolcsóbb darab a honlapon a Hecht 155-ös, 65.000 Ft-ért. Efölött kettő másik drágább modellt találunk,

  • a 112.000 Ft-ba kerülő Hecht 5056-os hajtás nélküli fűkaszát, 175 köbcentiméteres motorral és a
  • Hecht 587-es alternáló fűkaszát 225.000 Ft-ért.

Nyilván nem véletlen, hogy a legdrágább benzinmotoros fűkasza áráért a legolcsóbbat 7,5-szer meg tudjuk venni: ezek a gépek, bár kategóriájuk azonos, más munkák elvégzésére (is) alkalmasak lehetnek.