Karácsonyi eljegyzés

Karácsonyi eljegyzés

Eljegyzési gyűrű a fa alatt – lerágott csont vagy álmaink netovábbja?

A karácsony a szeretet ünnepe, de vannak, akik ajándékozási kényszerként élik meg. Nem is csoda, hiszen már november elejétől tele vannak a bevásárló központok karácsonyi giccses dekorációval, óriási plakátok tömkelegével, még óriásibb betűkkel feliratozva, miszerint mennyire akciósan tudunk vásárolni ajándékokat szeretteinknek.  Csak azért kérjük meg kedvesünk kezét épp ezen az ünnepnapon, mert kifogytunk már az ötletekből?

Ha egyből több megoldásra váró problémával állunk szemben, miért ne üthetnénk több legyet egy csapásra? Kettőt biztosan. Mivel lepjük meg a párunkat karácsonyra? Méreg drága nyaklánc? Esetleg luxus kozmetikum, netán wellness hétvége? És ha elérkezik az idő, mikor kérjem meg a kezét? Valami különleges kell, hogy legyen. Legyen ez éppen karácsonykor, egy szép díszdobozkában a fa alatt, ezzel le tudva a karácsonyi ajándék kérdését is?

Ha már a legtöbb esküvő nyáron kerül megszervezésre, miért ne lehetne az eljegyzés éppen karácsonykor? Hiszen marad idő az esküvő megszervezésére, ráadásul a karácsony egy meghitt, családi ünnep. Hát nem gyönyörű ajándék egy eljegyzési gyűrű a fa alatt? Maga a tökély. Ráadásul így is volna praktikus.

Minden nő álma megtalálni az igazit, akivel ki lehet bírni egy életet, vagy aki nélkül nem lehet. Meg találni ezt a férfit nem könnyű, de legalább nem a nők dolga eljegyezni hercegüket, csak hogy legyen feladata a férfiaknak is.

A férfiak szempontjából sem könnyű a választás. De ha megvan már, hogy kinek veszünk gyűrűt, és ha már a gyűrű is megvan, csupán a leánykérési hadművelet marad hátra.

A vélemények megoszlanak:

“A lánykérést nem feltétlenül kell alkalomhoz kötni, hiszen ne az legyen a karácsonyi ajándékom, hogy a párom hajlandó feleségül kérni. Másrészt ez egy szép gesztus is lehet, hiszen az ünnepek alatt együtt a család, így talán még meghittebb lehet az egész. Egyetértek azzal is, aki szerint ez ciki, és azzal sincs bajom, ha valakinek tetszik a dolog, mert szerintem egy a lényeg: a férfi, akit igazán szeretek, az év 365 napjából bármikor megkérheti a kezem, igent fogok mondani.” (Bianka,31,táncos)

“Még soha nem kérték meg a kezemet, de nem is szeretném, hogy ezt valaki karácsonykor vagy Valentin-napkor tegye meg, a születésnapom pedig egyenesen tabu. Naivan azt gondolom, ha összekötöm valakivel az életemet, van annyira fontos és nagy dolog, hogy külön napja legyen – ahogy az esküvőnek, úgy a lánykérésnek is.” (Ajnó, 29, account manager)

“Szerintem nem ciki a karácsonyi eljegyzés. Az Eiffel-torony tetején, na az ciki! Egyébként pedig, aki rá van pörögve, az úgyis mindig várja az eljegyzést, legyen az névnap, szülinap vagy éppen karácsony.” (Nóra,26,eladó)

“Szingliként mondhatnám, hogy persze, ciki a karácsonyi lánykérés, de ha valaki 24-én azzal állítana be, hogy el akar venni, bizisten hozzámennék. Ráadásul, ha ezt az a pasi mondja, akit szeretek, és akitől várom, akkor főleg nem az a lényeg, hogy szent karácsony éjjel van, vagy éppen a Természeti Katasztrófák Világnapja, ami egyébként október második szerdája.” (Mónika,25,cukrász)

Tehát a vélemények megoszlanak, vagyis az már egyénre szabott kérdés, hogy kinek álmai netovábbja a karácsonyra leánykérés díszcsomagolásban a fa alá, vagy pedig lerágott csont. De egy biztos: nagyon meghitt és szívhez szóló gesztus.