A kender magjából magas tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan, esszenciális zsírsavakat, amelyeket a test nem képes önmaga előállítani, a táplálkozás során kell felvenni. Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek immunválaszunkért, és megtisztítják érrendszerünket a koleszterintől és a lerakódásoktól. A kendermagban továbbá fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. A szervezetünk számára a fehérjék legfőbb funkciója a szövetek működésének fenntartása és azok növekedésének elősegítése. A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához. A kendermagból hidegen préselt olaj nagy mennyiségben tartalmazza a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat is. A kender olajról biztosan tudjuk, hogy csökkenti a vérnyomást, támogatja fogyókúránk sikerét azáltal, hogy kitakarítja a felesleges zsírt a szervezetünkből, erősíti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, növelve ezzel szellemi teljesítőképességünket. A kender olaj további jótékony hatása, hogy a gyomor falát vékonyréteggel vonja be, így az üres gyomorban termelődő gyomorsav nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, ezáltal az éhségérzet csökken. Fontos kiemelni, hogy a kender olaj nem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (THC). A THC ugyanis a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben van. A kender olaj fogyasztásának így semmilyen egészségkárosító vagy kábító hatása nincsen.
