Nem maradhat ki a WC kagyló a felújításkor

Nem maradhat ki a WC kagyló a felújításkor

A fürdőszoba felújításakor vannak bizonyos tartozékok, amiket nem érdemes kihagyni. Ilyen a naponta többször is használt WC kagyló is, amelyen, bár jó minőségű és időtálló, egy évtized után csak meglátszik, hogy nem új.

Ezen eszköz kiválasztásakor, megvételekor számtalan lényeges szempontot figyelembe kell venni. Amikor a beszerzésről van szó, a jövőbeli tulajnak el kell döntenie, hogy falra szerelhető vagy épp padlón álló WC kagyló típust akar. Emellett arra is figyelni kell, hogy a típus monoblokkos legyen-e vagy a hagyományosabb fajta.

Sőt, nem maradhat ki az sem, hogy a vízvezeték bekötések miként mennek végbe. Ha az ember az álló WC kagyló fajtát veszi meg, akkor kötelező elhatározni, hogy az alsó vagy felső kifolyású legyen. Ezt követően jöhet az öblítési mód kiválasztása. Itt a lapos és a mély öblítésű között lehet választani.

Az álló WC kagyló még mindig a legelterjedtebbnek mondható, azonban sokan vannak már, akik a fürdőszobában szívesebben látnák a fali változatot, amelyik a falba süllyesztett szerelőkereten kerül rögzítésre.