Válasszon tudatosan kerékpárt

Válasszon tudatosan kerékpárt

A megfelelő kerékpár kiválasztása sohasem könnyű. A biciklik piaca, a termékkínálat hatalmas, erről könnyen megbizonyosodhat az ember, elég ha ellátogat egy kerékpár webshop oldalára.
Megannyi kerékpár típus, még több márka, különböző méretek, formák, látszólag egyforma biciklik, mégis hol egy, hol több tizedessel kisebb-nagyobb árak.

Ennyi termák közül hogyan válassza ki az ember a számára ideális kerékpárt?

A legrosszabb dolog, amit tehet, ha elsődleges szempontként a kinézetet tekinti. Soha ne az legyen a fő szempont egy bicikli kiválasztása során, hogy az mennyire tetszik Önnek, vagy sem.
Persze, vitathatatlanul fontos szempont, hogy olyan kerékpárt válasszon, amire majd minden alkalommal örömmel pattan fel. Mégis, először azt kell alaposan átgondolnia, hogy milyen terepre, milyen felhasználási céllal lesz szüksége a biciklire. Hiszen Ön sem szeretné, ha a megvásárolt gyönyörű bringa fél év használat után felmondaná a szolgálatot, vagy egyszerűen csak rendkívül kényelmetlennek bizonyulna. Ezek úgy kerülhetők el a legegyszerűbben és leghatékonyabban, ha mindig a célnak megfelelő kerékpár típust választ.

Nem hiába van annyi féle kerékpár. Mindegyik kerékpár típus más felhasználási céllal lett tervezve, mindegyik más-más terepen nyújt megfelelő teljesítményt és kényelmes, praktikus használatot. Az országúti kerékpár például szélsebesen száguld az országutakon, de lehetetlenség vele a hegyen túrázni, sőt ilyen módú felhasználás esetén, rendkívül könnyen meg is adhatja magát a járgány.

Kerékpár vásárlás során tehát először is határozza meg, hogy melyik kerékpár típusra lesz szüksége.
Javasoljuk, hogy ezután jöjjön az árkategória meghatározása, esetleg (ha van már tapasztalata, vagy ismerete a területen) a márkák közötti választás, majd ahogyan szűkül a kör, válasszon forma, minta, szín, felszereltség terén ízlése szerint.