Vendégváró ételek szilveszterkor

Mint minden ünnepnek, a szilveszternek is -kezdve a készülődéstől, folytatva a vendégvárásig és az ételek elkészítéséig, szilveszter és újév napjára – vannak hagyományai minden családban. De a hagyományokon túl süthetünk, főzhetünk mást is. Ebben nagyban segíthet, ha körül nézünk a szilveszteri recept különlegességek között.

Vendégváró ételek szilveszterkorMert nem mindegy, hogy, otthon töltjük a szilvesztert a barátainkkal vagy a családdal, hogy milyen a vendégváró ételeket készítsünk, de annak az eldöntése sem könnyű, milyen süteményt, ételt, italt vigyünk, ha éppen mi vagyunk a meghívottak.A legtöbb babona, ami a szerencsével kapcsolatos a szilveszteri ételekhez kötődik, ami nem véletlen, hiszen mindenki szeretné, ha az elkövetkező év, sikeresebb, gazdagabb lenne.

Ezért a babonák egy része azt mondja, mit ne együnk vagy együnk az év utolsó és az év első napján, hogy megalapozzuk a szerencsénket az újévben. Például az év utolsó napján tilos malacot enni, de az újév napján viszont ajánlatos, mert a babona szerint a malac az orrával kitúrja a szerencsét. A lencse, a bab és minden szemes étel fogyasztása újév napján gazdagságot hozhat, mert az aprópénzt jelképezi.

A szárnyasokkal is vigyázni kell, újévkor, mert azok a néphit szerint elkaparják a szerencsét, az óév utolsó napján viszont ajánlatos, mert elkaparják az előző év problémáit.